Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Sałatka wielowarzywna - składniki:4 kg świeżych ogórków1/2 kg papryki czerwonej1/2 kg marchewki1/2 kg cebuli3 łyżki soliszklanka cukruszklanka olejuszklanka octugłówka czosnkupieprz ziarnistySałatka wielowarzywna - sposób przygotowania: Ogórki i cebulę kroimy, zasypujemy solą. Kroimy paprykę i marchew, ogórki odciskamy, po czym dodajemy cukier, olej, ocet i przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy. Można dorzucić kilka listków laurowych i posiekaną zieleninę (pietruszka, koper, estragon). Sałatkę trzeba odstawić na kilkanaście godzin. Potem można ją jeść albo pasteryzować na zimę (przez 5-10 minut).Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu