ßßß Cookit - przepis na Sałatka wielowarzywna

Sałatka wielowarzywna

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia fusion
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Sałatka wielowarzywna - składniki:
4 kg świeżych ogórków
1/2 kg papryki czerwonej
1/2 kg marchewki
1/2 kg cebuli
3 łyżki soli
szklanka cukru
szklanka oleju
szklanka octu
główka czosnku
pieprz ziarnisty
Sałatka wielowarzywna - sposób przygotowania: Ogórki i cebulę kroimy, zasypujemy solą. Kroimy paprykę i marchew, ogórki odciskamy, po czym dodajemy cukier, olej, ocet i przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy. Można dorzucić kilka listków laurowych i posiekaną zieleninę (pietruszka, koper, estragon). Sałatkę trzeba odstawić na kilkanaście godzin. Potem można ją jeść albo pasteryzować na zimę (przez 5-10 minut).
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/5408907/salatka wielowarzywna/p