ßßß Cookit - przepis na Ketchup Czarująca Ania

Ketchup Czarująca Ania

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor pjaszczuk
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: średnie
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (4 głosy)
3 kg pomidorów
0.5 kg jabłek
4 cebule
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki octu winnego
łyżka cynamonu
łyżka gorczycy
1 papryka pepperoni
sól
pieprz do smaku
Ketchup Czarująca Ania - sposób przygotowania: 1)Przygotuj słoiki - dokładnie wymyj, wyparz i wysusz.
2)Pomidory, jabłka i cebulę kroimy w paski (krążki).
3)Wrzucamy do garnka i gotujemy (na dno garnka wlewamy trochę wody). Gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie (około 30 minut)
4)Kiedy składniki już są miękkie to miksujemy je blenderem, dodajemy cukier, ocet winny, cynamon, gorczycę, sól, pieprz i mieszamy.
5)Całość gotujemy około 1 godziny.
5)Przykrywamy i zostawiamy na noc.
6)Na drugi dzień gotujemy około godziny.
7)Nakładamy do słoików.
8)Słoiki wkładamy do garnka z wodą (na dno kładziemy szmatkę) i gotujemy około 20 minut.
9)Kiedy już ostygną wyjmujemy słoiki z garnka, wkładamy na 1 dzień do lodówki.
10)Przenosimy słoiki w chłodne miejsce (piwnica) lub pozostawiamy w lodówce.
Domowy ketchup [Jakub Kuroń gotuje]
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-19533579/ketchup czarujaca ania/p