Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor pjaszczuk
Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)3 kg
pomidorów0.5 kg
jabłek4
cebule1/2 szklanki
cukru1/2 szklanki
octu winnegołyżka
cynamonułyżka
gorczycy1
papryka pepperonisólpieprz do smaku
Ketchup Czarująca Ania - sposób przygotowania: 1)Przygotuj słoiki - dokładnie wymyj, wyparz i wysusz.2)
Pomidory,
jabłka i
cebulę kroimy w paski (krążki).3)Wrzucamy do garnka i gotujemy (na dno garnka wlewamy trochę
wody). Gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie (około 30 minut)4)Kiedy składniki już są miękkie to miksujemy je blenderem, dodajemy
cukier,
ocet winny,
cynamon,
gorczycę,
sól,
pieprz i mieszamy.5)Całość gotujemy około 1 godziny.5)Przykrywamy i zostawiamy na noc.6)Na drugi dzień gotujemy około godziny.7)Nakładamy do słoików.8)Słoiki wkładamy do garnka z
wodą (na dno kładziemy szmatkę) i gotujemy około 20 minut.9)Kiedy już ostygną wyjmujemy słoiki z garnka, wkładamy na 1 dzień do lodówki.10)Przenosimy słoiki w chłodne miejsce (piwnica) lub pozostawiamy w lodówce.Domowy
ketchup [Jakub Kuroń gotuje]Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu