ßßß
 
            
         Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)3 kg pomidorów0.5 kg jabłek4 cebule1/2 szklanki cukru1/2 szklanki octu winnegołyżka cynamonułyżka gorczycy1 papryka pepperonisólpieprz do smakuKetchup Czarująca Ania - sposób przygotowania: 1)Przygotuj słoiki - dokładnie wymyj, wyparz i wysusz.2)Pomidory, jabłka i cebulę kroimy w paski (krążki).3)Wrzucamy do garnka i gotujemy (na dno garnka wlewamy trochę wody). Gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie (około 30 minut)4)Kiedy składniki już są miękkie to miksujemy je blenderem, dodajemy cukier, ocet winny, cynamon, gorczycę, sól, pieprz i mieszamy.5)Całość gotujemy około 1 godziny.5)Przykrywamy i zostawiamy na noc.6)Na drugi dzień gotujemy około godziny.7)Nakładamy do słoików.8)Słoiki wkładamy do garnka z wodą (na dno kładziemy szmatkę) i gotujemy około 20 minut.9)Kiedy już ostygną wyjmujemy słoiki z garnka, wkładamy na 1 dzień do lodówki.10)Przenosimy słoiki w chłodne miejsce (piwnica) lub pozostawiamy w lodówce.Domowy ketchup [Jakub Kuroń gotuje]Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)3 kg pomidorów0.5 kg jabłek4 cebule1/2 szklanki cukru1/2 szklanki octu winnegołyżka cynamonułyżka gorczycy1 papryka pepperonisólpieprz do smakuKetchup Czarująca Ania - sposób przygotowania: 1)Przygotuj słoiki - dokładnie wymyj, wyparz i wysusz.2)Pomidory, jabłka i cebulę kroimy w paski (krążki).3)Wrzucamy do garnka i gotujemy (na dno garnka wlewamy trochę wody). Gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie (około 30 minut)4)Kiedy składniki już są miękkie to miksujemy je blenderem, dodajemy cukier, ocet winny, cynamon, gorczycę, sól, pieprz i mieszamy.5)Całość gotujemy około 1 godziny.5)Przykrywamy i zostawiamy na noc.6)Na drugi dzień gotujemy około godziny.7)Nakładamy do słoików.8)Słoiki wkładamy do garnka z wodą (na dno kładziemy szmatkę) i gotujemy około 20 minut.9)Kiedy już ostygną wyjmujemy słoiki z garnka, wkładamy na 1 dzień do lodówki.10)Przenosimy słoiki w chłodne miejsce (piwnica) lub pozostawiamy w lodówce.Domowy ketchup [Jakub Kuroń gotuje]Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu