ßßß Cookit - przepis na Ogórki w zalewie musztardowej

Ogórki w zalewie musztardowej

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor vasago_666
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (15 głosów)
3 kg ogórków
ZALEWA:
5 szklanek wody
3/4 szklanki octu
1 szklanka cukru
2 łyżki soli
5 łyżek ostrej musztardy (np. kozacka)
DO SŁOIKA:
ziele angielskie
liście laurowe
pieprz mielony
pieprz czarny (ziarna)
gorczyca
Ogórki w zalewie musztardowej - sposób przygotowania: Ogórki obrać ze skórki i pociąć na ćwiartki. Do słoików włożyć po 2 listki laurowe, po 3 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu całego i 1 łyżeczkę płaską pieprzu mielonego oraz ogórki. Zalać gorącą zalewą. Pasteryzować 10 minut po czym ustawić je do góry dnem.
Musztarda rządzi w kuchni! Odkryj smakowite przepisy
Musztarda Kielecka kremska, którą uzupełniono aromatycznym bukietem starannie wyselekcjonowanych ziół. Jeśli szukasz nowych pomysłów na zalewy, wypróbuj ogórki w zalewie musztardowej . Do jej przygotowania będą ci potrzebne: litr wody, szklanka octu i cukru, 3 płaskie łyżki soli i 5 łyżek ulubionej
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-19293484/ogorki w zalewie musztardowej/p