Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor vasago_666
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (15 głosów)3 kg
ogórkówZALEWA:5 szklanek
wody3/4 szklanki
octu1 szklanka
cukru2 łyżki
soli5 łyżek ostrej
musztardy (np. kozacka)DO SŁOIKA:
ziele angielskieliście laurowepieprz mielony
pieprz czarny (ziarna)
gorczycaOgórki w zalewie musztardowej - sposób przygotowania:
Ogórki obrać ze skórki i pociąć na ćwiartki. Do słoików włożyć po 2
listki laurowe, po 3 ziarenka
ziela angielskiego i
pieprzu całego i 1 łyżeczkę płaską
pieprzu mielonego oraz
ogórki. Zalać gorącą zalewą. Pasteryzować 10 minut po czym ustawić je do góry dnem.
Musztarda rządzi w kuchni! Odkryj smakowite przepisy
Musztarda Kielecka kremska, którą uzupełniono aromatycznym bukietem starannie wyselekcjonowanych
ziół. Jeśli szukasz nowych pomysłów na zalewy, wypróbuj
ogórki w zalewie musztardowej . Do jej przygotowania będą ci potrzebne: litr
wody, szklanka
octu i
cukru, 3 płaskie łyżki
soli i 5 łyżek ulubionejPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu