ßßß
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (15 głosów)3 kg ogórkówZALEWA:5 szklanek wody3/4 szklanki octu1 szklanka cukru2 łyżki soli5 łyżek ostrej musztardy (np. kozacka)DO SŁOIKA:ziele angielskieliście laurowepieprz mielonypieprz czarny (ziarna)gorczycaOgórki w zalewie musztardowej - sposób przygotowania: Ogórki obrać ze skórki i pociąć na ćwiartki. Do słoików włożyć po 2 listki laurowe, po 3 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu całego i 1 łyżeczkę płaską pieprzu mielonego oraz ogórki. Zalać gorącą zalewą. Pasteryzować 10 minut po czym ustawić je do góry dnem.Musztarda rządzi w kuchni! Odkryj smakowite przepisy
Musztarda Kielecka kremska, którą uzupełniono aromatycznym bukietem starannie wyselekcjonowanych ziół. Jeśli szukasz nowych pomysłów na zalewy, wypróbuj ogórki w zalewie musztardowej . Do jej przygotowania będą ci potrzebne: litr wody, szklanka octu i cukru, 3 płaskie łyżki soli i 5 łyżek ulubionejPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu