Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor AniaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (18 głosów)ok. 3kg
ogórków gruntowych1 szkl
octu 10%3 płaskie łyżeczki
soli1 litr
wody40dag
cukru4 łyżki
musztardyliście laurowegorczycaziele angielskieOgórki w musztardzie - sposób przygotowania:
Ogórki obrać i pokroić wzdłuż na 4 części. Do każdego słoiczka powkładać: listek ziarenek ziela i troszkę
gorczycy oraz
ogórki. Zalewę zagotować i wystudzić. Później zalać nią
ogórki. Słoiki pasteryzować - od razu po zagotowaniu słoiki ustawiać do góry dnem.Na straszny głód
smarujemy
żółtkiem. Pieczemy w 180°C przez 15 minut na górnej półce piekarnika, aż ciasto będzie złociste i kruche. W tym czasie przygotowujemy sos z pokrojonego w kostkę
ogórka,
jogurtu,
musztardy i
bazylii. Doprawiamy
solą i
pieprzem. Podajemy do gorących kiełbasek. Prosta
galaretka owocowa (dla 4łyżeczki skórki otartej z
cytryny listki
estragonu 10 dag
szynki z indyka Umyj
ogórka, odkrój kilka plasterków i odłóż je do dekoracji. Resztę
ogórka obierz, usuń nasionka, a miąższ pokrój w dość grubą kostkę. Posiekaj
szalotkę i
estragon, zmiksuj w blenderze z
ogórkiem,
bulionem,
musztardą,
octem6
razy chłodnik!
: Agnieszka Kręglicka Zupełnie inna odsłona chłodnika z
ogórków. Wersja "na bogato" z
szynką z indyka i bukietem przypraw. Chłodnik
ogórkowy na
indyku i musztardzie 1 duży
ogórek wężowy (50 dag) 1
szalotka 2 łyżki
świeżego estragonu 500 ml zimnego
bulionu warzywnego 1 łyżeczka
musztardy 1Sposób na
ogórkiprzepis na chłodnik na pewno się przyda. Delikatny smak
ogórka znakomicie podkreślą aromatyczne
przyprawy. Chłodnik
ogórkowy na
indyku i musztardzie 1 duży
ogórek wężowy (50 dag) 1
szalotka 2 łyżki
świeżego estragonu 500 ml zimnego
bulionu warzywnego 1 łyżeczka
musztardy 1 łyżeczka
octuIndyk - nie tylko na obiad [7 pomysłów]
dole slajdu znajdziesz przepis wideo na zdrową, domową
szynkę z indyka. Chłodnik
ogórkowy na
indyku i musztardzie 1 duży
ogórek wężowy (50 dag) 1
szalotka 2 łyżki
świeżego estragonu 500 ml zimnego
bulionu warzywnego 1 łyżeczka
musztardy 1 łyżeczka
octu estragonowego 20 dag gęstej
śmietany (36Chrupiące zielone
ogórki - na śniadanie, obiad i deser
gęsty
jogurt (np. typu greckiego). Chłodnik
ogórkowy na
indyku i musztardzie 1 duży
ogórek wężowy (50 dag) 1
szalotka 2 łyżki
świeżego estragonu 500 ml zimnego
bulionu warzywnego 1 łyżeczka
musztardy 1 łyżeczka
octu estragonowego 20 dag gęstej
śmietany (36-proc.) 2 łyżki
oliwy sól 2 łyżeczkiOdrobina pikanterii - kilka pomysłów na dania z
musztardą, odkrój kilka plasterków i odłóż je do dekoracji. Resztę
ogórka obierz, usuń nasionka, a miąższ pokrój w dość grubą kostkę. Posiekaj
szalotkę i
estragon, zmiksuj w blenderze z
ogórkiem,
bulionem,
musztardą,
octem,
śmietaną i
oliwą. Przypraw do smaku
solą, wstaw do lodówki. Przed podaniem zamieszaj, posyp