ßßß Cookit - przepis na Ogórki w zalewie musztardowej

Ogórki w zalewie musztardowej

nazwa

Wykonanie

Opublikowano 25 września 2012, autor: M.
Czas przygotowania: 1 godz.
Składniki:
1 litr wody
1 szkl. octu 10%
1,25 szkl. cukru
3 łyżki soli
3 łyżki musztardy sarepskiej
1-2 liście laurowe
3-4 ziela angielskie
ogórki pokrojone w „słupki”
Przyrządzanie:
Wodę z octem, cukrem, solą, musztardą i przyprawami zagotować, odstawić do wystudzenia. Ogórki obrać ze skórki, pokroić na 3-4 częsci wzdłuż, ułożyć dość ciasno w wyparzonych słoikach. Zalać letnią zalewą, szczelnie zakręcić.
Pasteryzować przez 5 min.
Ogórki nadają się do spożycia już następnego dnia, choć najlepiej smakują po co najmniej kilku tygodniach.
Informacje o M.
Gotowanie jest moją pasją odkąd pamiętam, a czas spędzony w kuchni odpręża mnie i pozwala na realizację moich szalonych, kulinarnych pomysłów. Oprócz gotowania relaks zapewniają mi medyczne thrillery Robina Cooka i dreszczowce Cobena. Polscy autorzy? J.L. Wiśniewski i A.Sapkowski! Nie jestem singielką, więc pysznymi potrawami rozpieszczam mojego chłopaka. Jeszcze nigdy nie skarżył się na jakość moich wypieków i obiadów, więc... może i Wam przysmakują? :)
Zobacz wszystkie wpisy, których autorem jest M. →
Źródło:http://zielone-oko-w-rosole.blog.pl/2012/09/25/ogorki-w-zalewie-musztardowej