Wykonanie
Opublikowano 25 września 2012, autor: M.Czas przygotowania: 1 godz.Składniki:1 litr
wody1 szkl.
octu 10%1,25 szkl.
cukru3 łyżki
soli3 łyżki
musztardy sarepskiej1-2
liście laurowe3-4
ziela angielskieogórki pokrojone w „słupki”Przyrządzanie:
Wodę z
octem,
cukrem,
solą,
musztardą i
przyprawami zagotować, odstawić do wystudzenia.
Ogórki obrać ze skórki, pokroić na 3-4 częsci wzdłuż, ułożyć dość ciasno w wyparzonych słoikach. Zalać letnią zalewą, szczelnie zakręcić.Pasteryzować przez 5 min.
Ogórki nadają się do spożycia już następnego dnia, choć najlepiej smakują po co najmniej kilku tygodniach.Informacje o M.Gotowanie jest moją pasją odkąd pamiętam, a czas spędzony w kuchni odpręża mnie i pozwala na realizację moich szalonych, kulinarnych pomysłów. Oprócz gotowania relaks zapewniają mi medyczne thrillery Robina Cooka i dreszczowce Cobena. Polscy autorzy? J.L. Wiśniewski i A.Sapkowski! Nie jestem singielką, więc pysznymi potrawami rozpieszczam mojego chłopaka. Jeszcze nigdy nie skarżył się na jakość moich wypieków i obiadów, więc... może i Wam przysmakują? :)Zobacz wszystkie wpisy, których autorem jest M. →