Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor PatrycjaCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia francuska,kuchnia greckaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)Wellański
łosoś - składniki:4
filety z pangicebulaoliwa z oliwek2 mini kostki knorr
czosnekprzyprawa do ryby (np.
cykoria)
sól i
pieprzser fetasos:
śmietana1 ząbek
czosnkumajonezWellański
łosoś - sposób przygotowania: Przygotować marynatę do
ryby z
cebuli (pokrojonej na plasterki), 3 łyżek
oliwy z oliwek, 1 mini kostki i 2 szczypt
przyprawy do ryby. Później wszystko dokładnie wymieszać i odstawić.
Rybę delikatnie z obu stron oprószyć
solą i
pieprzem, włożyć warstwami do marynaty (
ryba cebula,
ryba,
cebula itd. -
ryba musi być dokładnie przykryta
cebulą ) i odłożyć marynatę z
rybą na godzinkę.Sos: wymieszać trzy łyżki
śmietany, trzy łyżki
majonezu z rozgniecionym ząbkiem
czosnku.Gdy
ryba będzie gotowa wkładamy ją (każdą osobno) z
cebulką do sreberka, zawijamy i albo wkładamy do piekarnika, albo na grilla, można też usmażyć tę
rybę na patelni (bez sreberka).Gdy
ryba będzie już gotowa wyjmujemy ją na talerz, oprószamy mini kostką i polewamy
sosem czosnkowo-
majonezowym. Do smaku można dodać kostki
fety,
sałatę i polać
oliwą z oliwek. SMACZNEGO!!!!Apetyczny
łosoś w galarecie. Nie może go zabraknąć na twoim wigilijnym
stolePączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu