ßßß Cookit - przepis na Wellański łosoś

Wellański łosoś

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Patrycja
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia francuska,kuchnia grecka
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
Wellański łosoś - składniki:
4 filety z pangi
cebula
oliwa z oliwek
2 mini kostki knorr czosnek
przyprawa do ryby (np. cykoria)
sól i pieprz
ser feta
sos:
śmietana
1 ząbek czosnku
majonez
Wellański łosoś - sposób przygotowania: Przygotować marynatę do ryby z cebuli (pokrojonej na plasterki), 3 łyżek oliwy z oliwek, 1 mini kostki i 2 szczypt przyprawy do ryby. Później wszystko dokładnie wymieszać i odstawić. Rybę delikatnie z obu stron oprószyć solą i pieprzem, włożyć warstwami do marynaty (ryba cebula, ryba, cebula itd. - ryba musi być dokładnie przykryta cebulą ) i odłożyć marynatę z rybą na godzinkę.
Sos: wymieszać trzy łyżki śmietany, trzy łyżki majonezu z rozgniecionym ząbkiem czosnku.
Gdy ryba będzie gotowa wkładamy ją (każdą osobno) z cebulką do sreberka, zawijamy i albo wkładamy do piekarnika, albo na grilla, można też usmażyć tę rybę na patelni (bez sreberka).
Gdy ryba będzie już gotowa wyjmujemy ją na talerz, oprószamy mini kostką i polewamy sosem czosnkowo-majonezowym. Do smaku można dodać kostki fety, sałatę i polać oliwą z oliwek. SMACZNEGO!!!!
Apetyczny łosoś w galarecie. Nie może go zabraknąć na twoim wigilijnym stole
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18606324/wellanski losos/p