ßßß
Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (6 głosów)Chleb slonecznikowy - składniki:355 ml wody źródlanej240 g mąki pszennej365 g mąki żytniej2.5 łyżeczki oleju bądź oliwy2 łyżeczki soli2.5 łyżeczki cukru1.5 łyżeczki suszonych drożdżygarść łuskanego słonecznikaChleb slonecznikowy - sposób przygotowania: 1.Wszystkie składniki chleba umieszczamy w wypiekaczu do chleba, najpierw płynne, a następnie sypkie, na końcu wsypujemy ziarenka słonecznika (ja wsypuję od razu, nie czekam na sygnał wypiekacza informujący o możliwości wrzuceni dodatków).2.Wypiekacz włączamy, stawiamy programy, wagę 1000 g, stopień zrumienienia skórki i włączamy.3.Po około 3,5 godz. oczekiwania wyjmujemy z wypiekacza gotowy i pachnący chleb.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu