ßßß Cookit - przepis na Chleb ze słonecznikiemi

Chleb ze słonecznikiemi

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor agataz102
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
* 355 ml wody źródlanej
* 240 g mąki pszennej
* 365 g mąki żytniej
* 2.5 łyżeczki oleju bądź oliwy
* 2 łyżeczki soli
* 2.5 łyżeczki cukru
* 1.5 łyżeczki suszonych drożdży
* garść łuskanego słonecznika
Chleb ze słonecznikiemi - sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki chleba umieszczamy w wypiekaczu do chleba, najpierw płynne, a następnie sypkie, na końcu wsypujemy ziarenka słonecznika (ja wsypuję od razu, nie czekam na sygnał wypiekacza informujący o możliwości wrzuceni dodatków).
2. Wypiekacz włączamy, stawiamy programy, wagę 1000 g, stopień zrumienienia skórki i włączamy.
3. Po około 3,5 godz. oczekiwania wyjmujemy z wypiekacza gotowy i pachnący chleb.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-17914400/chleb ze slonecznikiemi/p