Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Kasia1330Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)Chlebek
słonecznikowy - składniki:* 350 ml
wody źródlanej* 240 g
mąki pszennej* 365 g
mąki żytniej* 2.5 łyżeczki
oleju bądź
oliwy* 2.5 łyżeczki
cukru* 2 łyżeczki
soli* 1.5 łyżeczki
suszonych drożdży* 2 garście łuskanego
słonecznikaChlebek
słonecznikowy - sposób przygotowania: 1.Wszystkie składniki
chleba umieszczamy w wypiekaczu do
chleba, najpierw te płynne, a następnie sypkie, na końcu wsypujemy ziarenka
słonecznika.2.Wypiekacz włączamy na ok. 3 , 5 godziny 3.Na koniec wyjmujemy z wypiekacza gotowy i pachnący chlebekŁatwy przepis na odrywany chlebek
cynamonowyPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu