ßßß Cookit - przepis na Chlebek słonecznikowy

Chlebek słonecznikowy

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Kasia1330
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
Chlebek słonecznikowy - składniki:
* 350 ml wody źródlanej
* 240 g mąki pszennej
* 365 g mąki żytniej
* 2.5 łyżeczki oleju bądź oliwy
* 2.5 łyżeczki cukru
* 2 łyżeczki soli
* 1.5 łyżeczki suszonych drożdży
* 2 garście łuskanego słonecznika
Chlebek słonecznikowy - sposób przygotowania: 1.Wszystkie składniki chleba umieszczamy w wypiekaczu do chleba, najpierw te płynne, a następnie sypkie, na końcu wsypujemy ziarenka słonecznika.
2.Wypiekacz włączamy na ok. 3 , 5 godziny 3.Na koniec wyjmujemy z wypiekacza gotowy i pachnący chlebek
Łatwy przepis na odrywany chlebek cynamonowy
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-17878497/chlebek slonecznikowy/p