ßßß Cookit - przepis na Ziołowe masło

Ziołowe masło

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Maria Szkop
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Ziołowe masło - składniki:
100 g miękkiego masła
2-3 łyżki posiekanych świeżych ziół (pietruszka
trybulka
koperek
majeranek
bazylia)
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
Ziołowe masło - sposób przygotowania: Masło wyjmujemy na godzinę z lodówki, aby stało się miękkie, a następnie mieszamy ze składnikami. Gotową masę układamy na zwilżonym pergaminie i zwijamy w rulon (działanie to wymaga dużej staranności, powinna powstać szczelna tubka). Następnie owijamy pergamin plastikową folią, którą skręcamy po bokach jak najciaśniej (powinno to wyglądać jak wielki cukierek) i związujemy końce. Wkładamy masło do lodówki na 3-4 godz., aby powstał twardy wałeczek.
Aromatyczne, ziołowe masło to świetny dodatek do kanapek, a także pieczonych mięs lub steków. Wiórkami tymiankowo-czosnkowego masła możesz też udekorować zwyczajne ziemniaczane puree, by nadać mu ciekawszy charakter. Zobacz, jak zrobić masło tymiankowo-czosnkowe Pyszny pomysł na sznycle cielęce
> Sprawdź ceny > Sprawdź ceny > źródło: Okazje.info Domowe, ziołowe masło sprawi, że pieczona ryba będzie niezwykle aromatyczna. Zobacz przepis na rybę z masłem ziołowym Berghoff Patelnia Scala Ind... Patelnia Le Creuset 2012126... Le Creuset
Kuskus
Przygotować kuskus wg przepisu. Posiekać zioła, wymieszać z masłem i cytryną, odrobiną soli i pieprzu. Utrzeć na jednolitą masę. Naciąć łososia po stronie skóry, w nacięcia włożyć trochę ziołowego masła . Upiec. Resztę masła z ziołami podsmażyć z cukinią, wymieszać z kuskusem. Podawać z łososiem.
Pieczona ryba - nie tylko od święta
sokiem cytrynowym, oprósz solą i pieprzem. Posmaruj połową ziołowego masła, wstaw do nagrzanego piekarnika na 5 minut. Gdy ziołowe masło się roztopi, odwróć ryby, posmaruj resztą masła, piecz jeszcze jakieś 10 minut, aż mięso ryby będzie łatwo rozdzielić widelcem. Podawaj z cząstką cytryny. Źródło: Nowa
Szczypiorek, koperek, pietruszka - zielenina na pierwszym planie
możesz zamrozić i przechowywać do 3 miesięcy. Autor: Zuzanna Wiciejowska Pełną smaku rybę z ziołowym masłem możesz przygotować zarówno w piekarniku, jak i na grillu (aby zbytnio się nie spiekła, w drugim wypadku warto wykorzystać aluminiowe tacki). Podawaj z sałatą polaną sosem winegret oraz opiekanymi
Moc ziarenek
środkowy poziom piekarnika na 20 minut. Upieczone powinny być złotego koloru. Słonecznikowe placki podawaj na śniadanie z ziołowym masłem i twarożkiem. Wspaniale smakują z zupami i sałatkami ze świeżych warzyw. Brokuły w słonecznikowym sosie 1/2 szkl. ziaren słonecznika 1 łyżka masła 2 brokuły 1
A ku ku kukurydza!
Dodatek kaszki kukurydzianej sprawia, że te muffiny mają piękny, złocisty kolor. Zamiast parmezanu, możesz użyć innego twardego sera o wyrazistym aromacie - wybierz ulubiony. Takie wytrawne babeczki, podane z ziołowym masłem, sprawdzą się jako przystawka przed głównym daniem. Muffiny kukurydziane z
Kolendra
zyskają nowy wyraz z kolendrą, chilli i czosnkiem dodanymi na patelnię. Podobnie omlet, jeśli do roztrzepanych jaj dodamy podsmażoną cebulkę, pieprz, liście kolendry i posiekaną paprykę jalapeno. Do pieczonej ryby świetne będzie ziołowe masło z kolendrą, ze skórką cytrynową i świeżym imbirem albo salsa
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174602152/ziolowe maslo/p