ßßß Cookit - przepis na Pieczony pstrąg z cytryną i ziołami

Pieczony pstrąg z cytryną i ziołami

nazwa

Wykonanie

Składniki :(na jednego pstrąga)
1 pstrąg
1 łyżka masła
zioła - koperek, pietruszka lub gotowa przyprawa do ryb
sól, pieprz
cytryna
Potrzebna nam będzie również folia do pieczenia. Pstrąga umyć i osuszyć, z obu stron oraz w środku posypać solą i pieprzem. Masło wymieszać z przyprawami i wysmarować nim wnętrze ryby. Cytrynę pokroić w plastry - część włożyć do środka, a po dwa plasterki na pstrągu. Tak przygotowaną rybę zawijamy w folię i pieczemy ok. 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
Pod koniec pieczenia otwieramy folię, żebyby ryba się zrumieniła.
Smacznego!
Źródło:http://limelka.blogspot.com/2013/12/pieczony-pstrag-z-cytryna-i-zioami.html