Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Tomek Woźniak
Fot. Marcin KlabanCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)2
bakłażany150 g
kaszy quinoa (komosy ryżowej)2
pomidorygarść
suszonych moreli1 pęczek
natki pietruszkioliwasólpieprzPieczony
bakłażan z
kaszą quinoa - sposób przygotowania:
Bakłażany pieczemy 25-30 minut w 180 st. C, aż zmiękną. Gotujemy
kaszę quinoa zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Pomidory oraz
morele kroimy w kostkę. Upieczone
bakłażany kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy miąższ, tak aby nie uszkodzić skórki. Siekamy i mieszamy z ugotowaną
kaszą quinoa,
pomidorami i
morelami. Dodajemy posiekaną
pietruszkę, skrapiamy
oliwą, doprawiamy
solą i
pieprzem. Powstałym farszem ostrożnie wypełniamy wydrążone
bakłażany i zapiekamy 10 minut. Podajemy na ciepło lub na zimno. Możemy posypać pokruszoną
fetą.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu