Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Tomek Woźniak
Fot. Marcin KlabanCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)300 g
łososia (filet ze skórą)1 fenkuł (
koper włoski)skórka otarta z 1
cytryny2 gałązki
tymianku50 g
masłasólpieprz1/2 łyżeczki nasion
kopru włoskiego1
bagietkaPâté z
łososia - sposób przygotowania:
Łososia myjemy i osuszamy, ości usuwamy, skórę pozostawiamy. Fenkuła siekamy i wraz z
rybą przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy 25 minut w 180 st. C. Z upieczonego
łososia zdejmujemy skórę,
mięso dzielimy na mniejsze kawałki i miksujemy w blenderze razem z fenkułem,
tymiankiem i
masłem. Doprawiamy
solą i
pieprzem. Nasiona
kopru włoskiego prażymy 2-3 minuty na patelni i dodajemy do pasty z
łososia wraz ze
skórką cytrynową, mieszając. Wkładamy do lodówki na 2 godziny. Podajemy z grzankami z
bagietki.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu