ßßß Cookit - przepis na Makaron soba z łososiem marynowanym w miso

Makaron soba z łososiem marynowanym w miso

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor daretocook.pl
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia japońska
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (4 głosy)
filet ok. 200 g łososia
200 g makaronu soba
garść szpinaku
dymka
łyżka sezamu
cytryna
łyżka oleju
MARYNATA:
4 łyżki pasty miso
3 łyżki sosu sojowego jasnego
2 łyżki octu ryżowego
1 łyżeczka startego imbiru
2 łyżki wody
Makaron soba z łososiem marynowanym w miso - sposób przygotowania: Łososia tniemy na ok. 2 cm paski i marynujemy minimum 2 godziny, najlepiej całą noc. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. W woku rozgrzewamy olej i wrzucamy kawałki łososia wyjęte z marynaty, smażymy ok. 4 minuty. Łososia wykładamy na ciepły talerz. Do woka wkładamy odsączony makaron i dodajemy pozostałą marynatę. Smażymy 2 minuty i dorzucamy szpinak i pociętą w kawałki dymkę, kiedy liście szpinaku pod wpływem ciepła zaczną więdnąć wkładamy makaron na talerz, na wierzchu układamy rybę i całość posypujemy sezamem.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-163706544/makaron soba z lososiem marynowanym w miso/p