Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Kinga Paruzel
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Koszyczki z
owocami - składniki: na ciasto100 g
cukru100 g
mąki100 g
masła2
białka na krem:pół szklanki
śmietany 30% lub 36%250 g
mascarpone2 łyżki
cukru pudrusok i skórka starta z
cytrynydo dekoracji:dowolne sezonowe
owocelistki
miętycukier puderKoszyczki z
owocami - sposób przygotowania:
Masło rozpuścić.
Mąkę przesiać i połączyć z
cukrem i
białkami. Powoli dodawać roztopione
masło. Umieścić w lodówce na 20 minut. Na blaszce wyłożonej papierem wykładać ciasto i formować w krążki średnicy ok 12-15 cm. Piec 7-8 min w 220 C. Kiedy zrobią się złote wykładać pojedynczo na obrócone do góry dnem szklanki i tak wystudzić. Przygotowanie:
Śmietanę ubić mikserem na sztywno. Dodać
mascarpone, skórkę i
sok z cytryny oraz 2 łyżki
cukru pudru. Całość zmiksować na gładką masę. Wykończenie: Upieczone koszyczki wypełniamy przygotowanym kremem i dekorujemy owcami, listkami
mięty. Na sam koniec posypujemy
cukrem pudrem.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu