proszek do pieczeniapieczarkiszynkacebulapomidoryser żółtymozzarellakiełbasamąkamlekowodasólkoncentrat pomidorowyzioła prowansalskieoreganodwa ząbki czosnkucurryostra papryka czerwona w proszku2 łyżki masłaPizza bez drożdży - sposób przygotowania: Do dużej miski wsypujemy 2 szklanki mąki i 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia i łyżeczkę soli. Wszystko dokładnie mieszamy, by proszek połączył się z mąką. Masło roztapiamy na patelni. Następnie wlewamy 1/3 szklanki wody, roztopione masło i 1/3 szklanki mleka. Ciasto zagniatamy do czasu, aż przestanie się przyklejać do rąk. Jeżeli widzimy, że ciasto się za bardzo lepi i nie da się rozwałkować dosypujemy mąki. Następnie z ciasta formujemy okrągły placek, rozciągamy go rękami lub rozwałkowujemy.Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 230 stopni Celsjusza do czasu aż ciasto się troszkę zarumieni. W międzyczasie na patelnię po maśle (ilość zależy od wielkości placka) wlewamy koncentrat pomidorowy i dosypujemy zioła prowansalskie lub oregano, łyżkę curry i łyżkę papryki oraz wyciskamy 2 ząbki czosnku. Podgrzewamy chwilę.Kiedy placek się zarumieni wlewamy uprzednio przygotowaną mieszankę i rozsmarowujemy. Na to kładziemy wszelkie dodatki i wkładamy do piekarnika i sprawdzamy co jak