Wykonanie
Gdy przychodzi weekend i domu jesteśmy całą rodziną staramy się przygotować wspólne, pyszne śniadanie.Dziewczynki oglądają bajki, mąż szykuje do stołu a ja w tym czasie krzątam się po kuchni krojąc
pieczywo, warzywa i inne dodatki.Tym razem na weekendowe śniadanie podałam domowe, chrupiące zapiekanki z mnóstwem
pieczarek,
serem żółtym oraz delikatną
mozzarellą soczystym
pomidorem i świeżymi listkami
bazyliiWszystkie składniki idealnie do siebie pasują
smakowo a kolor chrupiących
bagietek przyciąga wzrok.
Do posiłku obowiązkowo podałam sok.Pyszny, zdrowy 100%Sok
jabłkowy Hortex który idealnie gasi pragnienie.Przygotowany w 100% z
owoców wiem że dostarcza cennych witamin naszym organizmom.
Składniki: 3
bagietkimasło 82% Dodatki:500g
pieczarek2
cebulesól,
pieprz2 łyżki
masła klarowanego1 łyżeczka
czosnku granulowanego150 tartego
sera żółtego2 kulki
mozzarelli2
pomidoryświeże listki
bazylii 100%Sok
Jabłkowy Hortex Przygotowanie: Dodatki: Obrane
pieczarki oraz
cebulę posiekać drobno, podsmażyć na rozgrzanym
maśle klarowanym.Doprawić
czosnkiem granulowanym,
solą i
pieprzem.
Mozzarellę odsączyć z zalewy, wraz z umytymi
pomidorami pokroić w plastry.
Bagietki przeciąć na pół wzdłuż, każdą posmarować cienką warstwą
masła, położyć
pieczarki oraz posypać
serem żółtym.Na wierzch położyć
pomidory z
mozzarellą.Piec 10-15 min w piekarniku nagrzanym do 200 st. Chrupiące
bagietki podawać ze szklanką pełną pysznego
soku jabłkowego 100% Hortex
Smacznego#durszlakXhortex #hortex #odmatkinatury .