Wykonanie
Tym razem kotlety mielone nadziewane
pieczarkami. Zapewniam,że są przepyszne ;)
Potrzebne składniki:70 dag
mięsa mielonego,1
bułka,20 dag
pieczarek,
jajko,
cebula,
sól,
pieprz,
majeranek,
olej,
bułka tarta,
masłoSposób wykonania:
Bułkę moczymy w wodzie.Odciskamy ją,dodajemy
mięso zielone, solimy,
pieprzymy, posypujemy
majerankiem. Całość mieszamy.
Pieczarki trzemy na tarce.
Cebulę przesmażamy na gorącym
oleju, solimy,
pieprzymy.Dodajemy łyżkę
masła.Wsypujemy
pieczarki.Przesmażamy, zostawiamy do wystygnięcia.Szykujemy
mięso mielone,
pieczarki i
bułkę tartą.Nabieramy na rękę mielonego, rozpłaszczamy, nakładamy
pieczarek i zwijamy w kulkę.Obtaczamy w
bułce tartej.Wkładamy na gorący
olej.Smażymy.Smacznego !