Wykonanie
Dziś na obiad miałam kotlet a'la Kiliński, jest to jedno z moich ulubionych
mięs:)
Potrzebne składniki:
olej,
sól,
pieprz,
jajko,kotlet
schabowy,
pieczarki,
bułka tarta,
mąka,
cebula,
masłoSposób wykonania:Kotlet
schabowy kroimy w paski.Rozbijamy.Solimy i
pieprzymy z obu stron.
Cebulę drobno porojoną w kostkę nakładamy na każdy kotlet.Układamy kotlety jeden na drugim i zostawiamy na godzinę w lodówce.Wbijamy do miseczki 2
jajka, solimy,
pieprzymy.Roztrzepujemy widelcem.Ścieramy
pieczarki na tarce.Rozkładamy kotlety,
cebulę układamy na początku kotleta.Na każdy nakładamy
pieczarki, solimy i
pieprzymy.Dodajemy troszkę
masła.Zawijamy.Szykujemy
mąkę,
jajko roztrzepane,
bułkę tartą.Obtaczamy w
mące.Maczamy w
jajku.Na koniec w
bułce tartej.Smażymy na głębokim tłuszczu.Smacznego !