ßßß
Składniki:słoik 400 ml4 łyżki płatków owsianych1 łyżka otrąb pszennych1 łyżka siemienia lnianegoszczypta cynamonu7-8 daktylimleko i wodadojrzały słodki bananser biały chudyew. łyżeczka mioduPrzygotowanie:Wieczorem do słoika pakujemy: płatki, otręby, siemię, porwane na połówki daktyle i cynamon. Mieszamy.Po czym zalewamy do 3/4 wysokości wodą, dopełniamy mlekiem ( możemy użyć tylko mleka ), dodajemy ewentualny miód.Odstawiamy do lodówki na noc.Rano banana rozgniatamy widelcem w misce, zalewamy owsianką i mocno podgrzewamy, ja to zrobiłam w mikrofalówce.Podajemy obsypane serem i płatkami.Jeśli nie macie daktyli użyjcie moreli, śliwek lub nawet rodzynekSmacznegoAnia!Powiązane notki:Nocna owsianka z miodem i suszonymi owocamiNocna owsianka na drugie śniadanie!Ziemniaczane bułeczki , słodkie ale bez cukru, vegańskieSłodka Bakaliowa manna z gruszką japońską czyli zdrowe słodycze bez cukru