Wykonanie
1 Flares Twitter 0 Facebook 1 1 1 1 Flares ×Muszę przyznać, że ta owsianka jest słodsza niż
miódjeśli macie czasem ochotę na słodkie śniadanie, polecam je zjeść właśnie w takiej formie, pełne witamin, bez sztucznego
cukru, z tak ważnym błonnikiempamiętajcie , że jest to owsianka ze słoika, nocna, musi postać co najmniej przez noc w lodówce.Ja szukam zamiennika budyniu, ta owsianka ma podobną konsystencję, jest delikatna i kremowa, rozpływa się w ustach
Składniki:słoik 400 ml4 łyżki
płatków owsianych1 łyżka
otrąb pszennych1 łyżka
siemienia lnianegoszczypta
cynamonu7-8
daktylimleko i
wodadojrzały słodki
bananser biały chudyew. łyżeczka
mioduPrzygotowanie:Wieczorem do słoika pakujemy:
płatki,
otręby, siemię, porwane na połówki
daktyle i
cynamon. Mieszamy.Po czym zalewamy do 3/4 wysokości
wodą, dopełniamy
mlekiem ( możemy użyć tylko
mleka ), dodajemy ewentualny
miód.Odstawiamy do lodówki na noc.Rano
banana rozgniatamy widelcem w misce, zalewamy owsianką i mocno podgrzewamy, ja to zrobiłam w mikrofalówce.Podajemy obsypane
serem i
płatkami.Jeśli nie macie
daktyli użyjcie
moreli,
śliwek lub nawet
rodzynekSmacznegoAnia!Powiązane notki:Nocna owsianka z
miodem i
suszonymi owocamiNocna owsianka na drugie śniadanie!Ziemniaczane bułeczki , słodkie ale bez
cukru, vegańskieSłodka Bakaliowa
manna z
gruszką japońską czyli zdrowe
słodycze bez
cukru