Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Uwielbiam poranki z owsianką. Wczoraj przygotowałam sobie nocną owsiankę w słoiku, dziś zalałam nią tylko
banana, obsypałam świeżo wyłuskanymi
orzechami i zachwycam się właśnie jej przecudownym słodkim smakiem. Jako, że zbliżają się święta w sklepach królują różne
suszone owoce i
bakalie zachęcam więc do eksperymentowania.Ale zapachniało świętami…
Inne owsiane inpsiracjeSkładniki na porcję:słoik 400 ml4 łyżki
płatków owsianych1 łyżka
siemienia lnianego1 łyżka
otrąb pszennych5
suszonych daktyli5 suszonych
śliwek10
orzechówszczypta mielonego
kardamonuodrobina
Skórki pomarańczowej i
płatków do dekoracjiłyżeczka
miodu1/2
bananawoda,
mlekoPrzygotowanie:Dzień wcześniej do słoika wsypujemy sypkie składniki oraz
kardamon. MieszamyDodajemy
suszone owoce,
miód, zalewamy do 3/4
wodą dopełniamy
mlekiem.Odstawiamy na noc do lodówki.Rano:
Banana rozgniatamy w miseczce, zalewamy owsianką i podgrzewamy, najlepiej w mikrofalówce, aż będzie gorąca.Owsiankę podajemy obsypaną
orzechami i skórką.
Taka owsianka jest pełna błonnika i dobrego naturalnego
cukru, na pewno nie pójdzie nam w biodra
doda energii na cały pracowity dzień, oraz zaspokoi nasz apetyt na słodkości
Powiązane notki:Nocna owsianka z
miodem i
suszonymi owocamiBardzo słodka owsianka ze słoika (nocna) a bez
cukruNocna owsianka na drugie śniadanie!Świąteczna owsianka piernikowa ze
skórką pomarańczową