ßßß
bananowo-cynamonowa miseczka mocy (płatki owsiane, chia, mielone złote siemię lniane) na mleku migdałowym z daktylami, migdałami, pestkami dyni, jagodami goji, prażonymi płatkami kokosowymi, imbirem, kardamonem, cynamonem i musem migdałowymbanana-cinnamon oatmeal power bowl (oat flakes, chia, flax seeds) with almond milk and dates served with soaked almonds, pumpkin seeds, goji berries, toasted coconut flakes, ginger, cardamon, cinnamon and almond mousseSkładniki:dojrzały banan
2 łyżki nasiona chia(czubata) 1/3 szklanki płatków owsianych1/4 łyżeczki cynamonu (tu: cejloński, mielony)2/3 szklanki mleka migdałowego1/3 szklanki wody3 posiekane suszone daktyle (w oryginalnym przepisie brak)łyżka/łyżeczka mielonego siemienia lnianego (tu: złote) (można pominąć)do podania (opcjonalnie): namoczone migdały, jagody goji, pestki dyni, rozgrzewające przyprawy (imbir, kardamon, cynamon), prażone wiórki/płatki kokosowe, suszone owoce, masło z orzechówBanana rozgnieść na mus (najlepiej już w garnuszku). Następnie wymieszać z chia, płatkami, cynamonem, daktylami, mlekiem i wodą. Wstawić na noc do lodówki. Rano gotować do gęstości i pod koniec wmieszać mielone siemię lniane. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!inspiracjaZostały jeszcze tylko dwa szkolne dni i ewentualnie sobota, kiedy to rano też ‚odwiedzam’ szkołę. Cieszę się, że będą mogła odpocząć, a przy tym zabrać się solidnie za naukę do Matury. Zawsze, gdy jest wolny czas wiedza jakoś lepiej się wchłania – bez żadnego pośpiechu i stresu czytam to co ważne popijając ciepłą kawę lub herbatęNa samą myśl od razu przyjemniej.Miłego czwartku!