ßßß
 marchewkowe batoniki owsiane (bez pieczenia) z orzechami włoskimi oraz suszoną żurawiną; szejk bananowycarrot oat bars (without baking) with walnuts and dried cranberries; banana shakeSkładniki:5-6 łyżek płatków owsianych
marchewkowe batoniki owsiane (bez pieczenia) z orzechami włoskimi oraz suszoną żurawiną; szejk bananowycarrot oat bars (without baking) with walnuts and dried cranberries; banana shakeSkładniki:5-6 łyżek płatków owsianych łyżka siemienia lnianego1/2 dużej, startej na małych oczkach, marchewkiłyżka wiórek kokosowychłyżeczka proszku z korzenia maca biocynamonszczypta imbiru, kardamonu oraz (bardzo mała) gałki muszkatołowej4-5 posiekanych, świeżych lub suszonych daktyli (można uprzednio zalać gorącą wodą)ok. 3 łyżek mleka roślinnego (tu: owsiane)dodatki: orzechy włoskie, żurawinaPłatki owsiane wraz resztą składników (bez dodatków) zmiksować – nie musi być to do końca gładka masa, ale powinna wyjść lepka i klejąca, dająca się uformować. Na koniec wmieszać posiekane orzechy włoskie i żurawinę. Do naczynia wyłożonego folią lub papierem do pieczenia przełożyć całą masę na batoniki, dokładnie ugnieść i wstawić na noc do lodówki. Rano ukroić dowolnych kształtów batoniki/ciasteczka. Można zjeść na śniadanie czy też zabrać ze sobą do szkoły/pracy/na uczelnię. Smacznego!When you wake up every day, you have two choices. You can either be positive or negative; an optimist or a pessimist. I choose to be an optimist. It’s all a matter of perspective. Harvey MackayMiłego dnia!
łyżka siemienia lnianego1/2 dużej, startej na małych oczkach, marchewkiłyżka wiórek kokosowychłyżeczka proszku z korzenia maca biocynamonszczypta imbiru, kardamonu oraz (bardzo mała) gałki muszkatołowej4-5 posiekanych, świeżych lub suszonych daktyli (można uprzednio zalać gorącą wodą)ok. 3 łyżek mleka roślinnego (tu: owsiane)dodatki: orzechy włoskie, żurawinaPłatki owsiane wraz resztą składników (bez dodatków) zmiksować – nie musi być to do końca gładka masa, ale powinna wyjść lepka i klejąca, dająca się uformować. Na koniec wmieszać posiekane orzechy włoskie i żurawinę. Do naczynia wyłożonego folią lub papierem do pieczenia przełożyć całą masę na batoniki, dokładnie ugnieść i wstawić na noc do lodówki. Rano ukroić dowolnych kształtów batoniki/ciasteczka. Można zjeść na śniadanie czy też zabrać ze sobą do szkoły/pracy/na uczelnię. Smacznego!When you wake up every day, you have two choices. You can either be positive or negative; an optimist or a pessimist. I choose to be an optimist. It’s all a matter of perspective. Harvey MackayMiłego dnia!