Porcja dla 1 osobyTo już trzecia odsłona cyklu śniadaniowego. Tym razem przedstawiamy wam śniadanie, a właściwie brunch w stylu francuskim. Ciepła kanapka z jajkiem sadzonym i sałatką to idealny pomysł na leniwe weekendowe śniadanie. Jakie jeszcze pomysły na weekendowe śniadania chcielibyście zobaczyć w naszym cyklu, albo na jaki cykl jeszcze czekacie? Podzielcie się z nami Waszą opinią w komentarzach lub na fanpage'u na facebooku .Składniki:- 2 kromki chleba najlepiej słowiańskiego- jedno jajko- 2 plasterki szynki drobiowej ( możecie wybrać taką jaka najbardziej wam pasuje lub podsmażyć kawałki piersi z kurczaka)- 2 plasterki sera gouda lub jakiegoś francuskiego- majonez- oliwa-olej do smażenia- kilka pomidorków koktajlowych- kilka główek rzodkiewki- trochę sałaty- szczypior z cebuli- plasterek cytrynySposób przygotowania:1. Najpierw przygotowujemy sałatką z pomidorów, sałaty, rzodkiewki, szczypioru. Polewamy ja oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Możemy szczyptę posolić.2. Kromki chleba smarujemy majonezem, następnie kładziemy na nie szynkę i ser. Potem kanapki łączymy w formą sandwicha i pieczemy w piekarniku lub opiekaczu, ąż będzie złota z obu stron.3. W między czasie na oleju smażymy jajko sadzone.4. Na talerzu kładziemy sałatką, obok kanapkę, a na niej jajko sadzone. Tak przygotwane podajemy.Miłego weekendu!