Wykonanie
Bardzo aromatyczna i smaczna, musicie ją wypróbować bo jest tego warta :).
Składniki :1
marchewka1
cukinia100 g
fasolki szparagowej250 ml
bulionu warzywnego100 ml
mleczka kokosowego200 g
filetu z piersi kurczaka20 g
imbiru1 ząbek
czosnku1 łyżka
oliwy z oliwek1 łyżeczka pasty
curry2 łyżeczki
soku z limonkisólpieprzOpis wykonania :1. Obieramy
czosnek i
imbir, drobno kroimy.
Cukinie myjemy, obieramy
marchew i również drobno kroimy.2.
Fasolkę myjemy chyba, że jest mrożona i gotujemy ok. 5 minut w posolonej gorącej wodzie, odcedzamy.3. Warzywa,
czosnek i
imbir podsmażamy w garnku na
oliwie ok. 2 -3 minuty. Wlewamy
bulion, następnie
mleczko kokosowe, dodajemy pastę
curry, mieszamy i gotujemy, aż wszystko zacznie wrzeć.4. Filet myjemy i kroimy w paseczki, dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości
mięsa. Doprawiamy
solą,
pieprzem i
sokiem z limonki.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy