ßßß
Składniki:podwójny filet z kurczaka1 cukinia1 papryka3 ząbki czosnkuświeży imbir (kawałek ok. 2 cm) ewentualnie około 3 łyżeczki imbiru w proszku2 łyżeczki currymleko kokosowe1 puszka kukurydzysól i pieprzoliwa do smażeniaKurczaka pokoroić w kostkę, dodać imbir starty na tarce, czosnek przeciśnięty przez praskę, (ewentualnie drobniutko posiekany) i curry. Można odstawić na godzinę do lodówki by mięso nabrało aromatu, po tym czasie wrzucić je na rozgrzaną patelnię, na niewielką ilość oliwy i smażyć aż lekko się zarumieni. Cukinię umyć, pokroić w kostkę, dodać do mięsa, podobnie jak paprykę, przykryć i dusić do miękkości. Następnie dodać mleko kokosowe i kukrydzę odsączoną z zalewy. Doprawić solą i pieprzem do smaku., dusić jeszcze kilka minut.Podawać z ryżem.