Wykonanie
Kurki w marynacie na zimęUwielbiam
kurki zwłaszcza marynowane podaje fantastyczny przepis,
kurki są wspaniałe wypróbujcie :).
Składniki :
Kurkipo2
listki laurowe do każdego słoiczka3 ziarenka
ziela angielskiego na słoiczek2 ziarenka
pieprzu czarnego na słoiczek1/2 łyżeczki
gorczycy na słoiczekZalewa :2 szklanki
wody2-3 łyżki
cukru1/3 szklanki
octu 10 %1/2 łyżeczki
soli2- 3
cebuleOpis wykonania:Oczyszczone i wypłukane
grzyby obgotowujemy 5 minut w lekko osolonej wodzie, odsączamy i układamy w słoikach. Przygotowujemy zalewę, dodajemy pod koniec gotowania
cebulę pokrojoną w talarki. Gorąca zalewą zalewamy
grzyby, dokładnie zakręcamy i odwracamy słoiki do góry dnem do ostygnięcia.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy