Proste i efektowne roladki na szybki rodzinny obiad. Polecam!Składniki (8 roladek):· ok. 1 kg kawałek schabu· musztarda miodowa· słoiczek papryki grillowanej marynowanej w oleju· s ól· pieprz· 200 g boczku wędzonego w cienkich plasterkach· bułka tarta· mąka pszenna· 2 jajka do panierowaniaSchab porcjujemy na kawałki i rozbijamy jak na kotlety, solimy i pieprzymy z obu stron.Każdy płat schabu smarujemy musztardą, układamy plaster boczku i kilka kawałków papryki i zawijamy. Spinamy wykałaczką. Roladki obtaczamy w odrobinie mąki, następnie w rozbełtanych z wodą jajkach i bułce tartej. Tak przygotowane roladki obsmażamy na dobrze rozgrzanym olejuspodpapryki z każdej strony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, skrapiamy odrobiną olejuspod marynowanej papryki i pieczemy ok. 20-25 minut, temp. 190 stopni. Smacznego!