Wykonanie
Ulubione!! Zjadam je na gorąco i na zimno jako przekąskę. Pomysł mojej mamy, takie podrobione devolaye. Nadzienie może być z każdego
sera. Ja przygotowywałam już z
mozzarelli, goudy, ale moje ulubione są z
ziołowym serkiem topionym.Spróbujcie, a zakochacie się w tych roladkach.
Skład:-5 kotletów
schabowych,-1 duży
serek topiony smak wybrany,-1
jajko,-
bułka tarta lub panierka,-pół szklanki
mąki pszennej,-
pieprz,
sól,
papryka,-
olej do smażenia,Przygotowanie:Każdy kotlet rozbijamy, przyprawiamy z każdej strony.Nakładamy na każdy kotlet po dwa centymetrowe słupki
sera.Całość zwijamy dokładnie.Obtaczamy w
mące następnie w
jajku i na koniec w panierce.Obsmażamy z każdej strony.Na koniec wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 10 minut.Gotowe :)