Wykonanie
Uwielbiam je . Mogą stanowić danie główne (obiadowe z dodatkiem surówki i
ziemniaków) oraz smaczną przystawką .
Składniki na 4 porcje4 kotlety
schabowe3
papryki (najlepiej po jednym kolorze)5 dużych
pieczarek1
cebulaolej do smażeniasół,
pieprz do smaku1
jajkobułka tartaWykonanieKotlety porządnie rozbić, oprószyć
solą i
pieprzem Cebule,
papryki pokroić w paski i podsmażyć ( tak aby lekko zmiękły ) Przełożyć do miski ( głębszego pojemnika )
Pieczarki pokroić i podsmażyć (muszą puścić sok) . Sok odlewamy a
pieczarki miksujemy i przekładamy je do
papryk. Dokładnie mieszamy doprawiamy
solą i
pieprzem. Farsz kładziemy łyżką na kotlet i składamy go na pół , jak pieroga. Moczymy w
jajku i
bułce tartej . Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron . Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika 160 stopni na pół godziny .