Wykonanie
Pyszne
schabowe roladki z
jajkiem - na nadchodzą Wielkanoc, niedzielny lub inny uroczysty obiad :)Bardzo proste - bardzo smaczne...
SKŁADNIKI500 g
schabu4 plastry
wędzonego boczku12 przepiórczych
jajekmusztardasólpieprzpapryka słodkaolej do smażeniaPRZYGOTOWANIE
Jajka gotujemy na twardo - około 4 minut.
Schab dzielimy na cztery plastry i rozbijamy na cienkie kotlety. Każdy plaster doprawiamy
solą i
pieprzem , smarujemy
musztardą i układamy plaster
boczku. Na
boczku umieszczamy po 3 jajeczka i zwijamy roladki (możemy spiąć wykałaczką). Oprószamy roladki
solą,
pieprzem i
słodką papryką, po czym obsmażamy z każdej strony na patelni z niewielką ilością tłuszczu.
Przekładamy roladki do naczynia żaroodpornego i podlewamy niewielką ilością
wody. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut.Smacznego :)