Wykonanie
Bardzo smaczny sposób na przygotowanie
polędwiczki wieprzowej.
Mięso zawija się w plastry
boczku posmarowane
musztardą, która nadaje
mięsu pysznego smaku i najpierw podsmaża a
potem zapieka w piekarniku.
Mięso podałam z duszoną
kapustą, która świetnie pasuje do tego typu dania.
Źródło:
Sól i
Pieprz, nr 10/2009Składniki:2
polędwiczki wieprzowe8 plastrów
wędzonego boczku2 łyżeczki ziarnistej
musztardy francuskiej2 łyżki
olejuPolędwiczki umyć, osuszyć, oczyścić z błon, doprawić
solą i
pieprzem. Po 4 plastry
boczku ułożyć na zakładkę i równomiernie posmarować
musztardą. Na brzegu plastrów położyć polędwiczkę, założyć plastry na
mięso. Rolując je ciasno owinąć
boczkiem. Tak samo przygotować drugą polędwiczkę. Na patelni rozgrzać
olej, włożyć
mięso, powoli obsmażyć ze wszystkich stron. Nakryć folią aluminiową, piec w piekarniku w temp.160 stopni ok 20 - 30 minut.Smacznego:)