ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopolędwiczki wieprzowe 2 sztukboczek wędzony 100 gramówpapryka czerwona 1 sztukszałwia 6 gałązkimusztarda miodowa 2,5 łyżek stołowycholej 5 łyżek stołowychsok z cytryny według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso natrzeć solą oraz pieprzem, skropić sokiem z cytryny i posmarować musztardą. Przykryć i wstawić na 30 minut do lodówki. Pokroić polędwiczki w poprzek na grubsze plastry. Plasterki boczku pokroić wzdłuż na cienkie paski. Plastry polędwiczki obłożyć z obu stron listkami szałwii i owinąć paseczkami boczku. Oczyszczona paprykę pokroić na kwadraty. Medaliony z polędwiczki nabić na metalowe szpadki, przekładając je papryką. Grillować je 30 minut, obracając i smarując olejem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: