ßßß Cookit - przepis na Grillowane medaliony z papryką

Grillowane medaliony z papryką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
polędwiczki wieprzowe 2 sztuk
boczek wędzony 100 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
szałwia 6 gałązki
musztarda miodowa 2,5 łyżek stołowych
olej 5 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso natrzeć solą oraz pieprzem, skropić sokiem z cytryny i posmarować musztardą. Przykryć i wstawić na 30 minut do lodówki. Pokroić polędwiczki w poprzek na grubsze plastry. Plasterki boczku pokroić wzdłuż na cienkie paski. Plastry polędwiczki obłożyć z obu stron listkami szałwii i owinąć paseczkami boczku. Oczyszczona paprykę pokroić na kwadraty. Medaliony z polędwiczki nabić na metalowe szpadki, przekładając je papryką. Grillować je 30 minut, obracając i smarując olejem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11832/Grillowane-medaliony-z-papryka