Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
polędwiczki wieprzowe 2 sztuk
boczek wędzony 100 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
szałwia 6 gałązki
musztarda miodowa 2,5 łyżek stołowych
olej 5 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso natrzeć
solą oraz
pieprzem, skropić
sokiem z cytryny i posmarować
musztardą. Przykryć i wstawić na 30 minut do lodówki. Pokroić
polędwiczki w poprzek na grubsze plastry. Plasterki
boczku pokroić wzdłuż na cienkie paski. Plastry
polędwiczki obłożyć z obu stron listkami
szałwii i owinąć paseczkami
boczku. Oczyszczona
paprykę pokroić na kwadraty. Medaliony z
polędwiczki nabić na metalowe szpadki, przekładając je
papryką. Grillować je 30 minut, obracając i smarując
olejem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: