ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopolędwiczki wieprzowe 2 sztukpory 2 sztukmusztarda francuska 2 łyżek stołowychmiód 1 łyżek stołowychboczek wędzony 10 plastrypieprz kolorowy 2 łyżek stołowychsok z cytryny według uznaniaolej według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone pory naciąć wzdłuż i podzielić na liście. Włozyć na 2 minuty do lekko osolonej, wrzacej wody. Odcedzone przelać zimna wodą i osuszyć. opłukane poledwiczki oczyścić z blonek. Musztardę wymieszac z miodem, łyżką soku z cytryny oraz grubo zmielonym kolorowym pieprzem i posmarować polędwiczki. Przykryć je i odstawić na 1,5 godziny do lodówki.Każdą z polędwiczek owinąć liśćmi pora, a następnie plasterkami boczku i ułożyć w natłuszczonej formie. Posmarować polędwiczki olejem. Piec 55 minut w 180 stopniach.Uwagi:Do marynaty można tez dodać 2 łyżki octu balsamicznego.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: