Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
polędwiczki wieprzowe 2 sztuk
pory 2 sztuk
musztarda francuska 2 łyżek stołowych
miód 1 łyżek stołowych
boczek wędzony 10 plastry
pieprz kolorowy 2 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
olej według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
pory naciąć wzdłuż i podzielić na liście. Włozyć na 2 minuty do lekko osolonej, wrzacej
wody. Odcedzone przelać zimna
wodą i osuszyć. opłukane
poledwiczki oczyścić z blonek.
Musztardę wymieszac z
miodem, łyżką
soku z cytryny oraz grubo zmielonym
kolorowym pieprzem i posmarować
polędwiczki. Przykryć je i odstawić na 1,5 godziny do lodówki.Każdą z polędwiczek owinąć liśćmi
pora, a następnie plasterkami
boczku i ułożyć w natłuszczonej formie. Posmarować
polędwiczki olejem. Piec 55 minut w 180 stopniach.Uwagi:Do marynaty można tez dodać 2 łyżki
octu balsamicznego.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: