Pierś z kurczaka z grilla? Powiecie, to już znamy. Postanowiłam zaserwować ją inaczej. Na patyku :) Efektownie wygląda, szybko się grilluje i cudnie smakuje :)Składniki:pierś z kurczaka3 łyżki oleju1 łyżeczka musztardy2 łyżki miodu2 łyżki soku z cytrynypłaska łyżeczka soliszczypta pieprzu kolorowego mielonegoszczypta mielonego tymiankuSposób przygotowania:Pierś z kurczaka pokrój na niezbyt grube paski.Składniki marynaty wymieszaj ze sobą i zanurz w nich mięso na co najmniej 1-2 godziny. Paski zamarynowanego kurczaka nadziej na patyczki do szaszłyków - nadając im kształt fal. Grillujemy po kilka minut z każdej strony - do zrumienienia.Serwujemy z sałatką z sałaty lodowej, pomidorów, zielonego ogórka z sosem vinegrait. Najlepiej smakuje na łonie natury :)