ßßß Cookit - przepis na Patyczak z grilla

Patyczak z grilla

nazwa

Wykonanie

Pierś z kurczaka z grilla? Powiecie, to już znamy. Postanowiłam zaserwować ją inaczej. Na patyku :) Efektownie wygląda, szybko się grilluje i cudnie smakuje :)
Składniki:
pierś z kurczaka
3 łyżki oleju
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki miodu
2 łyżki soku z cytryny
płaska łyżeczka soli
szczypta pieprzu kolorowego mielonego
szczypta mielonego tymianku
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka pokrój na niezbyt grube paski.
Składniki marynaty wymieszaj ze sobą i zanurz w nich mięso na co najmniej 1-2 godziny. Paski zamarynowanego kurczaka nadziej na patyczki do szaszłyków - nadając im kształt fal. Grillujemy po kilka minut z każdej strony - do zrumienienia.
Serwujemy z sałatką z sałaty lodowej, pomidorów, zielonego ogórka z sosem vinegrait. Najlepiej smakuje na łonie natury :)
Źródło:http://zapach-domu.blogspot.com/2014/07/patyczak-z-grilla.html