ßßß Cookit - przepis na Marynowane, grillowane warzywa

Marynowane, grillowane warzywa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
warzywa mieszane 1 kilogramów
olej 6 łyżek stołowych
musztarda 2 łyżek stołowych
keczup 2 łyżek stołowych
miód 2 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Marynata: zmiksować olej z musztarda, keczupem, miodem, sokiem z cytryny oraz solą do smaku.
Oczyszczone warzywa (np. bakłażan, cukinia, papryka, cebula) pokroić na kawałki, zalać marynatą i odstawić na 30 minut. Piec na rozgrzanym ruszcie z obu stron po kilka minut. Grillowane warzywa podawać z pszenna bułką oraz dowolnymi sosami jogurtowymi.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11754/Marynowane,-grillowane-warzywa