ßßß Cookit - przepis na Pieczeń schabowa z boczkiem

Pieczeń schabowa z boczkiem

nazwa

Wykonanie

Kolejne wejście z przepisem na świąteczny stół
SKŁADNIKI
1,5 kilograma schabu bez kości
30 dag. boczku wędzonego
4 cebule
sól , pieprz, olej
WYKONANIE
Boczek pokroić w kostkę, obraną cebulę podobnie, lekko obsmażyć na łyżce oleju, schłodzić
Mięso w części środkowej naciąć i przez folię tłuczkiem rozbić mięso na płaski płat. Natrzeć solą pieprzem i odstawić na godzinę.
W odległosci 1/3 od brzegu rozłożyć masę , zachowująć 3 cm rant, zawinąć roladę, obwiązać mocną nitką. Obsmażyć na łyżce oleju. Włożyć do brytfany, piec ok 1,5 godziny w temperaturzee 180 C.Kilka razy podlać wytworzonym sosem.
SMACZNEGO
Źródło:http://pozytywniesmakuj.blox.pl/2013/12/Pieczen-schabowa-z-boczkiem.html