Wykonanie
Pyszny obiad, uwielbiamy to połączenie, pachnące i super smaczne :)Podałam je z ziemniaczkami z
masełkiem i
buraczkami na ciepło, mniam ! :))
4 rozbite cienko płaty
schabowe8
śliwek suszonych (optymalnie
śliwki wędzone, lecz mogą tez być kalifornijskie)8 plastrów
boczku wędzonegosól,
pieprzmusztarda do posmarowania
schabumąka pszenna do obtaczania1
jajobułka tarta do panierkiKotlety oprószyć
przyprawami (od wewnętrznej strony, tam, gdzie będzie farsz, solimy mniej ze względu na
boczek), smarujemy cienko
musztardą, kładziemy
boczek ( po 2 plastry na jeden kotlet), układamy
śliwki, ściśle zawijamy w roladkę.
Roladkę obtaczamy najpierw w
mące,
potem w rozkłóconym
jaju, a następnie w
bułce tartej. Ja roladek nie spinałam ani nie związywałam (nic się nie "rozeszło". Smażymy na rozgrzanym
oleju ze wszystkich stron na małym ogniu.