Wykonanie
Roladki
schabowe z zielonymi
pomidorami i
salami są doskonałą propozycją obiadową. Polecam podać je z ulubioną
sałatką lub surówką. ;)Składniki (ok. 15 dużych roladek):ok. 1,5 kg
schabusólpieprzkilka cienkich plastrów
salamimusztardabułka tartamąka pszenna2
jajka do panierowania
masło klarowane do smażenia
Schab kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem jak na kotlety. Każdy kotlet solimy i
pieprzymy. Smarujemy od wewnętrznej strony
musztardą. Układamy po 1-2 plasterki
salami oraz 2-3 zielone
pomidory. Zawijamy. Roladki obtaczamy w odrobinie
mąki, następnie w rozbełtanych z
wodą jajkach i
bułce tartej. Tak przygotowane roladki obsmażamy na dobrze rozgrzanym
maśle klarowanym z każdej strony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, układamy wiórka
masła klarowanego i pieczemy ok. 20-25 minut, temp. 190 stopni. Smacznego!