ßßß Cookit - przepis na Dietetyczny kapuśniak z młodej kapusty

Dietetyczny kapuśniak z młodej kapusty

Wykonanie

Jako zwolenniczka zdrowego odżywania od jakiegoś czasu używam do gotowania naczyń firmy Dalimano
Do przygotowania kapuśniaka potrzebujemy następujących składników
1 duża młoda kapusta
700 dag piersi z indyka
3 łyżki koncentraty pomidorowego
3 łyżki suszonych warzyw Sys
sól prowansalska Kamis
pieprz zielony
pieprz czarny
liście laurowe Kotanyi
ziele angielskie Kamis
natka pietruszki
koperek
Wykonanie
Kapustę młodą szatkujemy na ręcznej szatkownicy. Wkładamy do garnka zaparzamy gorącą wodą.odcedzamy i wkładamy do garnka rodzinnego Delimano zalewamy 3 litrami wody wsypujemy warzywa suszone, pokrojone w kostkę pierś z indyka, koncentrat pomidorowy i natkę pietruszki . Gotujemy jedną godzinę na wolnym ogniu by kapuśniak był chrupiący nie rozgotowany. Przypominam ze każdą kapustę gotujemy bez przykrycia.
Doprawiamy do smaku solą pieprzem zielonym i czarnym i dodajemy pokrojony koperek :)
Kapuśniak jest dietetyczny i smaczny osoby dbające o linie mogą jeść bez ograniczeń.
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2012/06/dietetyczny-kapusniak-z-modej-kapusty.html