Wykonanie
Mięsa możemy przygotowywać na wiele sposobów. Na święta Bożego Narodzenia przygotowałam
schab gotowany, jest pyszny i soczysty i polecam gorąco.Składnikizalewa do
mięsa3 litry
wody1/2 szkl
soli Kamis2 łyżeczki płaskie
pieprzu mielonego Kamis2 łyżki
majeranku Kamis5 ziaren
ziela angielskiego Kamis5
liści laurowych Kamis3 ząbki
czosnku drobno pokrojonego1 łyżeczka
słodkiej papryki KamisDo zimnej
wody wkładamy
schab i gotujemy przez 15 minut. Zestawiamy z palnika na 15 minut po czym zagotowujemy ponownie uwaga tym razem gotujemy 2 minuty, Po zagotowaniu zostawiamy pod przykryciem i trzymamy do wystygnięcia. Po wystudzeniu wyjmujemy
schab z zalewy osączamy owijamy folią aluminiową wkładamy na noc do lodówki