KarkówkaKarkówka na Boże NarodzenieSkładniki1,5 kg karkówkizalewa do mięsa3 litry wody1/2 szkl soliRoyal2 łyżeczki płaskie pieprzu mielonego Royal2 łyżki majerankuRoyal5 ziaren ziela angielskiegoRoyal5 liści laurowych R oyal3 ząbki czosnku drobno pokrojonego1 łyżeczka słodkiej paprykiRoyalDo garnka wlewamy zimną wodę,dodajemy zalewę(wszystkie przyprawy) następnie wkładamy kark ówkę i gotujemy przez 15 minut. Zestawiamy z palnika na 15 minut po czym zagotowujemy ponownie. Uwaga tym razem gotujemy 2 minuty, Po zagotowaniu zostawiamy pod przykryciem i trzymamy do wystygnięcia. Po wystudzeniu wyjmujemy kark ówkę z zalewy osączamy owijamy folią aluminiową wkładamy na noc do lodówk i.Prześlij komentarz