ßßß Cookit - przepis na Rolada z boczku gotowana

Rolada z boczku gotowana

nazwa

Wykonanie

Składniki
2 kg boczku
zalewa do mięsa
3 litry wody
1/2 szkl soli Kotanyi
2 łyżeczki płaskie pieprzu mielonego Kotanyi
2 łyżki majeranku Kotanui
5 ziaren ziela angielskiego Kotanyi
5 liści laurowych Kotanyi
3 ząbki czosnku drobno pokrojonego
1 łyżeczka słodkiej papryki Kotanyi
pieprz kolorowy Kotanyi
Do zimnej wody wkładamy boczek i gotujemy przez 15 minut. Zestawiamy z palnika na 15 minut po czym zagotowujemy ponownie uwaga tym razem gotujemy 2 minuty. Po zagotowaniu zostawiamy pod przykryciem i trzymamy do wystygnięcia. Po wystudzeniu wyjmujemy boczek z zalewy osączamy owijamy folią aluminiową wkładamy na noc do lodówki
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2012/12/boczek.html