Wykonanie
Schabowy z marynaty...bardzo.smaczny...mięciutki..aromatyczny...robiłam już kilka
razy..na blogu są już
schabowe marynowane, ale tym razem za radą Kaś do marynaty dodałam
majonez..Takie marynowanie to świetny sposób....kotlety wyjmujemy z marynaty i smażymy w dowolnej chwili bez dodatkowej pracy przy panierce itp.
1,20 kg
schabusól i
pieprzMarynata:3
jajka3 płaskie łyżki
mąki ziemniaczanej2 ząbki
czosnku2 łyżki
ketchupu1 łyżka płaska
musztardy2 łyżki
majonezu5 łyżek
oleju COSTA D’ ORO OLISANA OMEGA 3
Schab pokroić na ok.1,5-2 cm plastry i lekko pobić tłuczkiem[nie za cienko].Posypać
solą i
pieprzem.Wszystkie składniki marynaty dobrze wymieszać Kotlety obtoczyć marynatą i przykryć i wstawić do lodówki na 2-5 dni.Smażyć kotlety na rozgrzanym
oleju.Usmażone kotlety przełożyć na patelnie i przykryć.Przykryte trzymać na najmniejszym ogniu ok.10--15 minut.