Wykonanie
Takie
schabowe często goszczą w moim domu, zwłaszcza w święta..wystarczy wyjąć zamarynowane kotleciki i usmażyć i gotowe...nie trzeba bawić się w panierowanie itd..można je przyrządzić kilka dni wcześniej, trzymać w lodówce i w razie potrzeby usmażyć.
1,20 kg
schabusól i
pieprzolej do smażeniaMarynata:3
jajka3 płaskie łyżki
mąki ziemniaczanej1 łyżka płaska
musztardy Develey2 łyżki
majonezu wiejskiego Develey
lubczyk suszony
vegeta5 łyżek
olejuSchab pokroić na ok.1,5-2 cm plastry i lekko pobić tłuczkiem[nie za cienko].Posypać
solą i
pieprzem.Wszystkie składniki marynaty dobrze wymieszać Kotlety obtoczyć marynatą i przykryć i wstawić do lodówki na 2-5 dni.Smażyć kotlety na rozgrzanym
oleju.