ßßß Cookit - przepis na Schabowy marynowany

Schabowy marynowany

nazwa

Wykonanie

Takie schabowe często goszczą w moim domu, zwłaszcza w święta..wystarczy wyjąć zamarynowane kotleciki i usmażyć i gotowe...nie trzeba bawić się w panierowanie itd..można je przyrządzić kilka dni wcześniej, trzymać w lodówce i w razie potrzeby usmażyć.
1,20 kg schabu
sól i pieprz
olej do smażenia
Marynata:
3 jajka
3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka płaska musztardy Develey
2 łyżki majonezu wiejskiego Develey
lubczyk suszony
vegeta
5 łyżek oleju
Schab pokroić na ok.1,5-2 cm plastry i lekko pobić tłuczkiem[nie za cienko].Posypać solą i pieprzem.Wszystkie składniki marynaty dobrze wymieszać Kotlety obtoczyć marynatą i przykryć i wstawić do lodówki na 2-5 dni.Smażyć kotlety na rozgrzanym oleju.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2014/12/schabowy-marynowany.html