ßßß Cookit - przepis na Bigos na pierwszy dzień Świąt

Bigos na pierwszy dzień Świąt

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Ryba po grecku 2015
Ryba w occie - Wigilia 2015 »
Pyszny lekko ostry bigos z kiełbaska i grzybami suszonymi, w moim przypadku są to podgrzybki i koźlaki.
Składniki:
2 kg kiszonej kapusty
1 kg kiełbasy
suszone grzyby 2 garście ( koźlaki i podgrzybki miałam)
przecier pomidorowy 1 szt Develey
liść laurowy 3 szt
ziele angielskie 3 szt
Przyprawy:
sól do smaku
pieprz biały ziołowy do smaku
papryka czerwona słodka 2 łyżeczki
Wykonanie:
Do garnka wkładam kapustę kiszoną ( nie wymaczałam jej bo była akurat). Dodaje 3 starte marchewki listek laurowy i ziele angielskie.Wlałam 2 szklanki wody i dusiłam koło 2 godzin. Grzyby zalałam wrzątkiem, zostawiłam na 30 minut by rozmiękły i ostygły. Umyłam je, odcedziłam i pokroiłam drobno,dodałam do bigosu. Kiełbasę pokroiłam w kostkę usmażyłam i też dodałam do bigosu. Posoliłam i popieprzyłam do smaku, wsypałam paprykę czerwona słodką. Na końcu dodałam przecier pomidorowy i dalej dusiłam . Bigos gotował się 3 godziny.
piątek, 25 grudnia 2015, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2015/12/Bigos-na-pierwszy-dzien-Swiat.html