Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Ryba po grecku 2015
Ryba w occie - Wigilia 2015 »Pyszny lekko ostry bigos z
kiełbaska i
grzybami suszonymi, w moim przypadku są to podgrzybki i koźlaki.Składniki:2 kg
kiszonej kapusty1 kg
kiełbasysuszone grzyby 2 garście ( koźlaki i podgrzybki miałam)
przecier pomidorowy 1 szt Develey
liść laurowy 3 szt
ziele angielskie 3 szt
Przyprawy:
sól do smaku
pieprz biały ziołowy do smaku
papryka czerwona słodka 2 łyżeczkiWykonanie:Do garnka wkładam
kapustę kiszoną ( nie wymaczałam jej bo była akurat). Dodaje 3 starte
marchewki listek laurowy i
ziele angielskie.Wlałam 2 szklanki
wody i dusiłam koło 2 godzin.
Grzyby zalałam wrzątkiem, zostawiłam na 30 minut by rozmiękły i ostygły. Umyłam je, odcedziłam i pokroiłam drobno,dodałam do bigosu.
Kiełbasę pokroiłam w kostkę usmażyłam i też dodałam do bigosu. Posoliłam i popieprzyłam do smaku, wsypałam
paprykę czerwona słodką. Na końcu dodałam
przecier pomidorowy i dalej dusiłam . Bigos gotował się 3 godziny.
piątek, 25 grudnia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter