Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pyszna warzywna
sałatka ...
Sałatka jarzynowa z
porem »Pyszny bigos z
kiszonej kapusty mięsa i
kiełbasy . Pasuje do Sylwestra .3 kg
kiszonej kapusty400 gram drobiowego
mięska ( skrzydełka z
kurczaka )300 gram
kiełbasy toruńskiejmarchew 4 sztuki
ziele angielskie 10 szt Kamis4
liście laurowe Kamis
sól do smaku
pieprz biały mielony Kamis do smaku
przecier pomidorowy 200 gramZa każdym razem bigos wychodzi mi inaczej . Niby smak ten sam jednak jest inny . Lubie urozmaicać smaki.1.
Kapustę wypłukać , włożyć do garnka i wstawić niech się gotuje na małym ogniu .2. Dodajemy
ziele angielskie i
liść laurowy .3.
Marchew ścieramy na tarce i dodajemy do
kapusty kiszonej , pomału zmięknie koło 2 godzin potrzebuje.4. Po 2 godzinach smażę
kiełbasę pokrojoną w kostkę , niech się trochę wytopi i podsmaży. Przekładam do garnka razem z tłuszczem wytopionym .5. Gotuje osobno
mięs drobiowe( akurat miałam skrzydełka 10 sztuk ) . Gotuje na drobiowym rosołku z dodatkiem 2
marchewek liścia laurowego i
ziela angielskiego .6. Ugotowane skrzydełka studzę i obieram przekładam do gara z
kapustą .7. Gotuje wszystko razem dolewając rosół ze skrzydełek . Na końcu dodaje
przecier pomidorowy .8. Razem gotowanie trwało prawie 4 godziny ale bigos wyszedł rewelacyjny .
sobota, 28 grudnia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter