ßßß Cookit - przepis na Faszerowana papryka

Faszerowana papryka

nazwa

Wykonanie

Pyszna papryka nadziewana mięsem mielonym i warzywami, w chrupiącej kołderce o smaku sera i czosnku. Danie wykorzystuje maksymalnie sezonowe warzywa. Warto spróbować.
Faszerowana papryka
Składniki
4 papryki (u mnie czerwone, ale mogą być dowolne)
0,5kg mięsa mielonego
0,5 cebuli (posiekać)
4 małe pomidorki (prosto z krzaka, mmmm aromatyczne)
4 kawałki papryki konserwowej
1 jajko
trochę bułki tartej
sól
pieprz
bazylia
majeranek
2 plasterki sera
1 ząbek czosnku
Sposób przygotowania
Krok 1
Przekroić papryki na połówki i usunąć pestki i zbędne błonki. Odłożyć na chwilę na bok.
Krok 2
Wymieszać mięso mielone z cebulą, posiekanymi pomidorami, papryką konserwową i z resztą składników prócz sera i czosnku. Nakładać farsz do papryk.
Krok 3
Posiekać ser i czosnek na drobne kawałki. Posypać po wierzchu. Oprószyć bazylią.
Krok 4
Piec troszkę ponad godzinę, aż będą ładnie zarumienione. Smacznego!
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 6.0/ 10 (3 votes cast)
Faszerowana papryka, 6.0 out of 10 based on 3 ratings
Podobne wpisy
Nadziany kalafior
Pomidory faszerowane mięsem mielonym
Chili con carne
Gołąbki zapiekane w kapuście kiszonej
Pizza z cukinią
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/09/10833/faszerowana-papryka