ßßß
 
            
         Pomysł na lekki, zdrowy obiad. Można je podać na przykład z ryżem, albo z ugotowanym kalafiorem, posypanym bułką tartą. Nadają się również na imprezy rodzinne.Składniki10 pomidorów0,5kg mięsa mielonego1 torebka ryżu (ugotować)1 jajko1 mała cebula1 ząbek czosnkutroszkę bułki tartejketchupsólpieprzbazyliaoreganoSposób przygotowaniaKrok 1Ugotować ryż w osolonej wodzie. Pomidorom obciąć wieczko (część z zieloną łodyżką). Wydrążyć zawartość, odłożyć na bok koszyki, a miąższ pomidora pokroić w małe kawałki. Następnie w rondlu zagotować do miękkości, mieszając często. Przelać sos przez sitko do garnka. Zapewne sos będzie zbyt rzadki, toteż na tym etapie warto odlać część wody. Dopiero wtedy przetrzeć pozostałą część sosu przez sitko prosto do masy mięsnej. Dodać pozostałe składniki. Rozmieszać masę, przyprawić. Dolać trochę ketchupu do smaku. Mięso i wszystkie warzywa mają być surowe. Powinna powstać niezbyt gęsta masa.Krok 2Napełniamy pomidory masą i ustawiamy je w żaroodpornym naczynku spryskanym oliwą. Przykrywamy każdy wieczkiem z odciętej na początku części pomidora. Zostawiamy łodyżkę.Krok 3Pieczemy do miękkości.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.3/ 10 (6 votes cast)Pomidory faszerowane mięsem mielonym, 9.3 out of 10 based on 6 ratingsPodobne wpisyFaszerowana paprykaNadziany kalafiorGołąbki zapiekane w kapuście kiszonejJajka faszerowane suszonymi pomidorami – danie konkursoweKociołek
Pomysł na lekki, zdrowy obiad. Można je podać na przykład z ryżem, albo z ugotowanym kalafiorem, posypanym bułką tartą. Nadają się również na imprezy rodzinne.Składniki10 pomidorów0,5kg mięsa mielonego1 torebka ryżu (ugotować)1 jajko1 mała cebula1 ząbek czosnkutroszkę bułki tartejketchupsólpieprzbazyliaoreganoSposób przygotowaniaKrok 1Ugotować ryż w osolonej wodzie. Pomidorom obciąć wieczko (część z zieloną łodyżką). Wydrążyć zawartość, odłożyć na bok koszyki, a miąższ pomidora pokroić w małe kawałki. Następnie w rondlu zagotować do miękkości, mieszając często. Przelać sos przez sitko do garnka. Zapewne sos będzie zbyt rzadki, toteż na tym etapie warto odlać część wody. Dopiero wtedy przetrzeć pozostałą część sosu przez sitko prosto do masy mięsnej. Dodać pozostałe składniki. Rozmieszać masę, przyprawić. Dolać trochę ketchupu do smaku. Mięso i wszystkie warzywa mają być surowe. Powinna powstać niezbyt gęsta masa.Krok 2Napełniamy pomidory masą i ustawiamy je w żaroodpornym naczynku spryskanym oliwą. Przykrywamy każdy wieczkiem z odciętej na początku części pomidora. Zostawiamy łodyżkę.Krok 3Pieczemy do miękkości.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.3/ 10 (6 votes cast)Pomidory faszerowane mięsem mielonym, 9.3 out of 10 based on 6 ratingsPodobne wpisyFaszerowana paprykaNadziany kalafiorGołąbki zapiekane w kapuście kiszonejJajka faszerowane suszonymi pomidorami – danie konkursoweKociołek