Wykonanie
            
Ciekawym daniem na obiad jest faszerowana pieczona 
papryka. Przygotowanie jej nie zajmuje bardzo dużo czasu i można to zrobić dużo wcześniej przed pieczeniem.Składniki:4 - 6 dużych 
papryk2 
cebule500 g 
mięsa mielonegopodsmażone świeże lub mrożone 
grzyby3 
pomidory1 szklanka 
ryżusólpieprzoreganobazyliaWykonanie:
Ryż ugotować w osolonej wodzie.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na 
oliwie. Dodać 
mielone mięso i smażyć, aż całe 
mięso zmieni kolor. Dalej smażąc dodać 
grzyby.
Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, usunąć twarde części i pokroić w kostkę. 
Pomidory i 
przyprawy dodać do 
mięsa, smażyć aż odparuje nadmiar płynu.
Paprykę umyć, uciąć wierzch i usunąć gniazda nasienne.Do 
papryki włożyć farsz, przykryć odkrojoną częścią 
papryki i ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce.Piec w temperaturze 180 o C przez około godzinę, do momentu aż 
papryka zmięknie.
